Hírek

2013.07.23

Sodrással szemben Spanyolországban

Kis híján szénmonoxid-mérgezést kapott, de végül teljesítette a spanyol világkupa futam, a Baja Spain távját a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős.

„A szombati második, kétszáz kilométeres szelektív szakaszon elrepedt a kipufogó, és a gáz ömlött befelé a fülkébe. Egy ideig próbáltuk tűrni, de azután mindketten rosszul lettünk, én annyira, hogy nem bírtam továbbmenni, be kellett vonulnunk a szervizparkba, hogy javítsák meg az autót" – mondta Lónyai, aki nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, hiszen biztos lehetett benne, ez (pontosabban a nem teljesített szakasz miatti büntetés) bizony hazavágja majd az összetettbeli helyezésüket.

A részeredményeivel nem lehet elégedetlen a páros, hiszen a világsztárokkal teletűzdelt mezőnyben (a viadalt a gyári Minivel autózó Nani Roma nyerte meg, csapattársai, Orlando Terranova és a tizenegyszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel előtt) tizenötödik is volt. „A tizenötödik hely környéke volt a reális helyezésünk, hiszen a világ legjobb versenyzői mind rajthoz álltak a versenyen – a legnagyobb pilóták és a legnagyobb csapatok. Ezért is sajnálom annyira azt a technikai problémát" – mondta Lónyai, aki még azt is hozzátette, bár itthon nem szoktak hozzá a 160-200 kilométeres szelektív szakaszokhoz, ez egyáltalán nem okozott gondot nekik. A vasárnapi 200 kilométeresen csak azért kellett megállni néhány pillanatra, mert elromlott a BMW ablaktörlője és a szélvédőre fröccsenő saras víz nyomait muszáj volt eltüntetni, ugyanis a pilóta egyszerűen semmit sem látott. Márpedig ez padlógáznál nem kimondottan természetes.

„A pályák egészen másak voltak, mint amire emlékeztünk. Az eddigi tapasztalataink szerint a spanyol pályákon lisztszerű homok van, ehhez képest most rendkívül gyors szakaszokat jelöltek ki a rendezők, és rengeteget autóztunk folyómederben. Úgy is, hogy volt benne víz, meg úgy is, hogy nem. Egészen megdöbbentünk egyébként, amikor nem csupán keresztbe kellett átszelni egy folyót, hanem a sodrás irányával szemben, hosszasan kellett benne menni felfelé. Hatalmas élmény volt, és végül is teljesítettük azt, amiért jöttünk: beértünk a célba" – mondta Lónyai, aki végül Garamvölgyivel az összetett a 24. helyen ért célba a viadalon.

BAJA SPAIN, FIA VILÁGKUPA-VERSENY Abszolút végeredmény: 1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini All4) 9:20:55.0, 2. Terranova, Fiuza (argentin, portugál, Mini All4) 4:32.0 perc hátrány, 3. Peterhansel, Cottret (francia, Mini All4) 7:38.0 p h., ...24. Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán (magyar, BMW X5) 2:58:46.0 ó h.

Videók: http://youtu.be/3ff-xINBDc0, http://youtu.be/8zciGxamo38

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére