Hírek

2013.08.18

Jó tempóban a Hungarian Bajan

Legjobb magyar versenyzőként a világkupa értékelés abszolút 5. helyén zárta a Hungarian Baja leghosszabb versenynapját az LP Racing párosa, Lónyai Pál és Nyeste Róbert

„A két szombati szakasz nagyon nagy fizikai megterhelést jelentett." – kezdte összegzését Lónyai a szombati nap végén. „Egyaránt voltak nagyon gödrös egyenes- és nagyon tempós kanyarok is a pályán, sokat kellett farolni és ugratni, de nekem nagyon tetszett, ami azt hiszem az időeredményeinken is látszik.” 

Valóban látszik, hiszen Lónyai Pál és beugró navigátora Nyeste Róbert legjobb magyarként a világsztárokkal teletűzdelt mezőnyben a világkupa értékelés ötödik helyét szerezte meg a két szombati 120 kilométeres szelektíven. „Azt nem mondom, hogy az eredménnyel maximálisan elégedett lennék, de azt hiszem jelen körülmények közt egy rossz szavam se lehet. Egy nap még hátra van a versenyből, holnap szeretnénk még magabiztosabban teljesíteni a pályákat.”

Az LP Racing másik versenyautójában a terepralival rohamtempóban ismerkedő venezuelai páros is kiváló napot tudhat a háta mögött, hiszen a két 120 kilométeres pályán folyamatosan közeledtek a top 10-hez. ”Nagyon örülök neki, hogy a venezuelai csapat is elégedett a munkánkkal és az autónkkal. Szerdán még arról beszélgettem velük, hogy mi az itiner és mit jelentenek benne a jelek, vagy mi az a szekvenciális váltó, ahhoz képest a 19.-ről feljöttek a 14. helyre és szorongatják az előttük levőket. Nagyon örülök, hogy ilyen társaságot kaptunk!

HUNGARIAN BAJA, FIA VILÁGKUPA-VERSENY állás a szombati nap végén: 1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini All4) 2:38:58, 2. Holowczyc, Schulz (lengyel, német, Mini All4) 40 másodperc hátrány, 3. Coffaro, Meneses (venezuelai, Toyota Hilux) 12:32.0 p h., ...5. Lónyai Pál, Nyeste Róbert (magyar, BMW X5) 25:28.0 ph., … 14. Jose Desiderio Ferraz, Jorge Bonnini (venezuelai, Nissan Pickup) 40:46 ph.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére