Hírek

2013.08.20

Lónyai lőtávolban

Egyenletes tempót diktált és a legjobb magyarként ért célba az LP Racing X5-ös BMW-jével Lónyai Pál és Nyeste Róbert kettős a magyar világkupa futamon, a HunGarian Baja-n.

Sokat kellett rá várni, de a legfontosabb pillanatban megtört a jég. Lónyai Pál az idei szezon elején váltott egy X5-ös BMW-re, és bár a biztató részeredmények eddig is megvoltak, valami bosszantó apróság mindig megakadályozta a pilótát egy remek végeredmény elérésében. A legfontosabb pillanatban, a hazai világkupa futamon, azonban végre elkerülte a balszerencse és a HunGarian Baja céljában a legjobb magyarként az abszolút ötödik helyet szerezte meg az olyan világsztárokkal teletűzdelt mezőnyben, mint a motorral korábban Dakar győzelmet szerző Nani Roma vagy a szintén gyári MINI-vel autózó Krzysztof Holowczyc.

"A nemzetközi mezőnyre figyeltünk, hozzájuk mértük magunkat, hozzájuk akartunk a lehető legközelebb kerülni" - vallotta be Lónyai, akinek szombaton nem volt egyszerű napja, hiszen a navigátora az első, 120 kilométeres szakaszon rosszulléttel küszködött, így viszont a pilótának nem volt könnyű dolga. De feltalálta magát, megoldotta a feladatot, s persze üldözte tovább az éllovasokat. "Úgy voltam vele, ha már arra nincs esélyünk, hogy megelőzzük őket, legalább legyünk lőtávolon belül, hogy ha hibáznak, akkor ott legyünk, hogy kihasználhassuk a lehetőséget."

Nos, a nagymenők nem hibáztak, de Lónyainak így is volt kivel harcolni. A záró napon ugyanis a magyar bajnoki éllovas Fodor Imre vette üldözőbe. "Fodor Imi volt a nagy ellenfelünk ezen a napon, nagyon jót meccseltünk a két vasárnapi szelektív szakaszon, de úgy hozta a sors, hogy meg tudtuk tartani az előnyünket. Ehhez az is kellett, hogy a csapatom fantasztikus munkát végzett, hálásan köszönöm a munkájukat, nagyon jó autót kaptam tőlük! Annak is örülünk, hogy venezuelai csapattársaink is célba értek, gratulálok nekik!" - mondta Lónyai, aki egyben az LP Racing csapatfőnöke is, és egy olyan venezuelai párost vett pártfogásába, amelynek semmi, de semmi tapasztalata nem volt a terepraliban, a navigátor korábban motokrosszozott. José Ferraz és Jorge Bonnini végül egy defektje ellenére a 18. helyen fejezte be a magyar viadalt az LP Racing Nissan Pickup-jával.

HUNGARIAN BAJA, FIA VILÁGKUPA-VERSENY végeredmény: 1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini All4) 4:01:4, 2. Holowczyc, Schulz (lengyel, német, Mini All4) 42 másodperc hátrány, 3. Coffaro, Meneses (venezuelai, Toyota Hilux) 22:28.0 p h., ...5. Lónyai Pál, Nyeste Róbert (magyar, BMW X5) 39:10.0 ph., … 18. Jose Desiderio Ferraz, Jorge Bonnini (venezuelai, Nissan Pickup) 1:24:48 ph.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun

együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére