Hírek

2013.09.03

Bevált a taktika

Visszafogott kezdés után támadás! – ehhez tartotta magát Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán a lengyeleknél.

Kemény, autógyilkos pályák, nagy távolságok (rögtön az első igazi napon két 170 kilométeres szelektív szakasz) és hatalmas küzdelem - ez jellemezte a lengyel tereprali világkupa versenyt, a Baja Polandot. Az LP Racing azonban egyre magabiztosabban veszi a külföldi akadályokat is: Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán legjobb magyarként a hetedik helyen ért célba.

Remek eredmény - mondhatnánk, ha Lónyai szeme nem szórt volna szikrákat a célba érkezés után. Történt ugyanis, hogy a BMW-s párosnak az abszolút hatodik hely megszerzésére is volt esélye, végül azonban hét másodperccel alulmaradt Piotr Beupréval szemben. Ezzel nem is lenne semmi probléma (hiszen azt jelzi, végig kiélezett volt a küzdelem), ha a lengyel szombaton, az ötvenes zónában nem húz el mellettük 80 km/órás sebességgel, s nem ússza meg ezt büntetés nélkül. De elhúzott és megúszta… Csoda, hogy Lónyai majd felrobban dühében? „Dühös vagyok mert a GPS adatok alapján tudták a rendezők, hogy a lengyelek túllépték a sebességet, mégsem tettek semmit. Amire viszont büszkék lehetünk, hogy egy gyári X3-as ellen négy perc hátrányból feljöttünk hét másodpercre” – mondta Lónyai, aki utólag a taktikájáról is beszélt. „Biztos voltam benne, hogy a szombati hosszú szakaszok megritkítják a mezőnyt, úgyhogy taktikai okokból egy kicsit visszafogottabban kezdtünk, vasárnap pedig már tiszta erőből támadtunk. A csapat remek munkát végzett – abban a pozícióban autóztunk, ahol a helyünk van, úgy használjuk az autót ahogy kell és a venezuelaiak is jól mentek. Ezen felül szeretnék gratulálni a többi magyar autósnak, valamint quados Somfai Mátyásnak is.”

No igen, a venezuelai José Ferraz-Jorge Bonnini kettős a magyar vk-futamon csatlakozott a csapathoz (kibérelte az LP Racing Nissan Pickup-ját) s pályafutása első versenyén szerencsésen célba is ért, sőt saját kategóriájában jó csatákat vívott. Ferrazék dolgát ezúttal néhány defekt nehezítette, s mivel az egyik ilyen alkalommal nem jól tették vissza a kereket, megmozdult és eltörte a tőcsavarokat, úgyhogy a páros bent maradt a pályán, s a verseny feladására kényszerült. „Most balszerencséjük volt, de megkedvelték a csapatot, úgyhogy a portugál vk-futamon folytatódik az együttműködés.” – mondta Lónyai, aki hozzátette, ahhoz képest, hogy sokáig valamiféle titkos mágiának érezte a homokon autózást, most ráébredt, hogy alighanem ez is tanulható, hiszen semmi gondja sem volt a homokos lengyel szakaszokon.

BAJA POLAND, FIA VILÁGKUPA-VERSENY végeredmény: 1. Alekszander ZSELUDOV/Andrej RUDNYITSZK, Toyota Hilux +6:13:53.0, 2. Marek DABROWSKI/Jacek CZACHOR, Toyota Hilux +7:23.0 ph, 3. Miroslav ZAPLETAL/Maciej MARTON, H3 EVO +7:37.0 ph, ...7. Lónyai Pál/Garamvölgyi Zoltán, BMW X5 +29:45.0 ph., … 11. Fekete Antal/Tóth György, Toyota Hilux +48:01.0 ph, … 17. Sebestyén Sándor/Csató Attila, Toyota Land Cruiser 200 +2:48:34.0 ph

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun

együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

 

 

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére