Hírek

2013.11.25

Rövid, hasznos, élvezetes

Remek hangulatú és sikeres hétvégét tudhat maga mögött Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán, az LP Racing párosa a több mint 100 autót felvonultató mezőnyben az abszolút nyolcadik helyen zárta a Santa Domenica Rally Showt.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a hétvégi horvát rali show résztvevőit, azonban a zord körülmények sem szegték a horvát autósport rajongók kedvét és népes közönség előtt száguldozhatott Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán a horvátországi 4. Santa Domenica Rally Show-n. A napok óta tartó esőzés változtatásra kényszerítette a szervezőket, ez pedig érzékenyen érintette a verseny útvonalát, hiszen a párosok így negyed annyit mehettek versenykörülmények között, mint amire készültek. "Egyetlen rossz dolog történt velünk: sajnos a rendezők az időjárás miatt arra kényszerültek, hogy az amúgy is rövid szakaszból egy kicsit kivegyenek. Viszont amikor lehetett menni akkor nagyon jó volt!”  - mesélte Lónyai Pál a verseny végén.   Az eredeti tervek szerint egy 10 és egy 12 kilométeres pályán zajlott volna a verseny, a versenyzők még a szombati pályabejárás alkalmával is ezt tréningezték le, a versenynap reggelére azonban megváltozott a helyzet. "Vasárnap reggel egy gát átszakadt és elöntötte a pályának egy jelentős részét." - tért ki a részletekre Garamvölgyi Zoltán, a csapat navigátora. "Tudtuk, hogy rövid lesz és az is volt, így igazából nem ez nem okozott gondot, mert szórakozni mentünk és remekül is éreztük magunkat"

"A fergeteges hangulat tényleg kárpótolt minket, nem is gondoltam volna, hogy a rossz idő ellenére ilyen sok ember ilyen jól tudja magát érezni egy ilyen rali show alkalmával. Nagyon sok új barátra tettünk szert, úgyhogy nagyon örülünk, hogy úgy döntöttünk részt veszünk ezen a rendezvényen." - erősítette meg társát Lónyai Pál, akinek nem lehet oka a panaszra az eredményt illetően sem, hiszen a bivalyerős raliautóktól hemzsegő mezőnyben az előkelő abszolút nyolcadik helyen zárta a versenyt, a súly-lóerő arányban a Mitsubishikhez képest komoly hátrányban lévő, de ezúttal is szépen muzsikáló X5-ös BMW-vel.

"A táv rövidsége ellenére úgy érzem sokat tanultunk, egyrészt új tapasztalat volt, hogy kétóránként két perce kellett felszínunk magunkat, és megpróbálni a maximumot nyújtani, másrészt ezúttal rali itinert használtunk, aminek még nagy hasznát vehetjük olyan tereprali futamokon is, ahol ismétlődnek a pályák." - tette hozzá Garamvölgyi Zoltán, aki frissen operált lábbal vállalta a versenyt. 

Az LP Racing párosa legközelebb ismét Magyarországon száll versenybe, Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán a 17. Mikulás Rallyn áll rajthoz.

A Santa Domenica Rally Show végeredménye:
1. HARRACH/WELSERSHEIMB, Mitsubishi Lancer EVO IX 11:56.5
2. CIBEJ/BITTERMAN, Skoda Octavia WRC +3.2
3. HIDEG/KERÉK, Mitsubishi Lancer EVO VII +17.8
4. KOVÁCS/ISTOVITS, Mitsubishi Lancer EVO VI +31.0
5. SASKIN/RASTEGORAC, Mitsubishi Lancer EVO IX +54.5
6. KODRIC/PURIC, Mitsubishi Lancer EVO IX +55.2
7. RAKOVEC, Buggy Honda KartCross +1:03.6
8. LÓNYAI/GARAMVÖLGYI, BMW X5R +1:15.3
9. VOJVODIC/DRZIC, Mitsubishi Lancer EVO III +1:19.3
10. MUHVIC/FERLAN, Mitsubishi Lancer EVO IX +1:19.6
11. LONCARIC/PAZMAN, Subaru Impreza STi +1:19.7...
 
Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun

együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

 

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére