Hírek

2013.12.09

Győzelmet hozott a Mikulás

Újabb sikeres hétvégén van túl az LP Racing versenyzőpárosa, Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán a célul kitűzött önfeledt szórakozás mellett a legjobb terepralis párosként teljesítette az idei Mikulás Rallyt.

Ezúttal sem könnyítette meg a december eleji időjárás a Mikulás Rally mezőnyét, hiszen a három gyorsasági közül az egyik alaposan lejegesedett a versenynap reggelére, így gyakorlatilag lehetetlen volt megtalálni a helyes gumiválasztást. Bár a jeges pálya nem könnyítette meg az LP Racing versenyzőinek dolgát sem, azonban ez sem szeghette kedvét a fiúknak, mert ezen a versenyen a szórakozásé volt a főszerep.

"Ezek a ralis gyerekek azért nem viccelnek, minden elismerésem! Meg az is kiderült, hogy a jégen nem nagyon lehet vezetni tereprali autót!" - elevenítette fel emlékeit Lónyai Pali a verseny céljában, aki több WRC és S2000-es raliautó ellen szállt harcba a tereprali pályákra készült X5-ös BMW-vel. "Sosem vezettem még havas-jeges pályákon tereprali autót, ugyanakkor a veszprémi környezet alapvetően a kedvencünk egész Magyarországon és nagyon jó volt újra itt lenni. Legyőztem egy mumust is, 2009-ben itt kezdtem a pályafutásom és borultam fel mindjárt a verseny elején és most visszatértünk az ominózus kanyarba, ahol visszaköszöntek az emlékek. Szerettem volna bekerülni az első 20-ba, ez végül nem sikerült, de nem vagyunk szomorúak.  A tereprali értékelést behúztuk, de hozzá kell tennem, hogy sajnos nem volt itt a teljes mezőny. Amiért jöttünk azt megkaptuk, egy jót hülyéskedtünk, jól éreztük magunkat, az autó és a csapat is nagyon jól működött, jó játék ez a Mikulás Rally! Ja, és mentünk 217-et!!! :)"

Az iménti számadat természetesen a BMW végsebességére utal, ami a Mikulásnak volt köszönhető, aki az LP Racing szervizcsapatával szövetkezve egy apró meglepetéssel is kedveskedett a versenyzőknek. "A srácok kivették a
szűkítőt az autóból és egy kicsit feltekerték erre az alkalomra." - tette hozzá Garamvölgyi Zoltán, a csapat navigátora. "Talán a mezőny egyik legerősebb autójával mentünk, de mondjuk a jégen ez nem sokat segített, sőt! Helyenként viszont óriási élmény volt vele menni. Nekem egyébként ez volt az első olyan Mikulás Rallym amit élveztem, ráadásul ez volt az első hogy végig tudtam menni rajta. Nagyon jó volt újra a veszprémi nagy lőtéren száguldozni, nagyon szeretném ha nemsokára mi, terepralisok is vissza térhetnénk ide a HunGarian Baja-val."

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun

együttműködő partnereink: GarZone Racing, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

 

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére