Hírek

2014.03.13

Idén kimarad az olasz meló

Az eredeti tervekkel ellentétben, az utolsó pillanatban visszalépett az olasz világkupa futamon való részvételtől, Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán.

A tavalyi évhez hasonlóan az LP Racing párosa idén is úgy készült, hogy a Tereprali Világkupa sorozat olasz állomásán, az Italian Baja-n kezdi el a versenyszezont. Ennek megfelelően két héttel a verseny előtt a csapat terepre vonult, hogy megjárassa és beállítsa a téli szünetben nagyfelújításon átesett X5-ös BMW-t. A teszt remekül sikerült, a fiúk pedig már izgatottan várták, hogy ismét birtokukba vegyék az olasz pályákat, ennek ellenére mégis úgy döntöttek, hogy idén nem vesznek részt az Italian Baja-n.

"Az ok igazából, hogy tavaly nagyon élveztük az olasz versenyt és nem szerettük volna, hogy megváltozzon a bennünk kialakult kedvező kép a versenyről." -  vallotta be Lónyai Pál, utalva arra, hogy a szervezők az idei évben sokkal inkább egy sprint verseny útvonalát hozták össze, sem mint egy kőkemény, hosszú szelektív szakaszok alkotta tereprali viadalt. "Én a hosszú és kemény szakaszokat szeretem, ugyanis ezeken tudunk tanulni és fejlődni is. Az Italian Baja-ra a nevezésünket már korábban elküldtük és nagyon vártuk már a versenyt, de mivel az idei futam az előzetes tervek szerint nem olyan lesz, mint amilyenre mi számítottunk, kimarad például az általam nagyon kedvelt folyómeder, így fájó szívvel de úgy döntöttünk nem állunk rajthoz."

A csapat navigátora, Garamvölgyi Zoli ugyan a verseny hetében nincs top formában, de ennek ellenére is vállalta volna a részvételt, azonban Palival együtt már inkább a következő feladatra összpontosítanak. "A lábam se jött még rendbe teljesen és a napokban az influenza is betalált, de egyáltalán nem ezen múlik a részvételünk. Így viszont nem bánom, hogy mégsem indulunk a versenyen. Én pár napra kiszaladok majd egy-két megbeszélésre, de emellett igyekszem a gyógyulásra összpontosítani, mert az olasz versenyt követő héten Palkóval Marokkóba utazunk, ahol közelebbi barátságot szeretnénk kötni a homokdűnékkel."

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére