Hírek

2014.05.12

”Emblémára vették” a fát

LP RacingA SÁROS TALAJON MEGCSÚSZOTT A BMW, így Lónyaiék túl korán búcsúztak - a szoros versenyt Fodor nyerte meg.

"Csúnya lett az autó színe, gondoskodtam róla, hogy muszáj legyen átfesteni" - próbált viccelődni Lónyai Pál, akit a tereprali országos bajnokság második, beledi futamának első szelektív szakaszán kényszerített kiállásra egy fa - három kilométerre a céltól.

Hogy mi történt? Nos, éjszaka nagy eső esett, a pálya csúszott, ráadásul Lónyai saját bevallása szerint is túl gyorsan érkezett az ominózus kanyarkombinációba. "Az erdőben, a fák között érkeztünk meg a jobb-bal-jobb kanyarkombinációba, méghozzá a kelleténél magasabb tempóval - idézte fel a történteket Lónyai. - A harmadik kanyarban, vagyis a jobbosban már láttam a kijárati ívet, visszaléptem a gázra, de abban a másodpercben már sodródtunk is kifelé. A bal hátsó kerekünk megfogott egy fát az út szélén, tíz méterrel később pedig emblémára vettünk egy másik fát, vagyis frontálisan nekiütköztünk."

Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán számára tehát véget ért a verseny - szerencsére kisebb zúzódásokkal mindketten megúszták, hogy körülbelül 70 km/órás sebességgel nekimentek a fának -, a pilóta azonban megpróbálta a pozitívumot keresni a helyzetben: amíg nem feszegeti az ember a határait, nem tudja, hogy hol vannak. Ráadásul rég tört utoljára autót, szóval megvan ennek az esetnek is a tanulsága.

"Bármennyit borulok inkább, mint hogy még egyszer így állítson meg minket egy fa - nyilatkozta a navigátor, Garamvölgyi Zoltán, aki a Riverside Baja szervezője is egyben. - A verseny maga jól sikerült, igaz, az utolsó szakaszt az időjárás miatt törölni kellett - olyan vihar tört ki, hogy nem lett volna biztonságos megrendezni. Kár érte, mert az első három versenyző egy percen belül volt, lehetett volna egy jó kis tűzijáték a végén."

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun

együttműködő partnereink: GarZone Racing, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, Májer Motorsport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére