Hírek

2014.06.05

Két út áll előtte

LP RacingIrigylésre méltó helyzetben van a Lónyai, Garamvölgyi kettős - két autó közül választhat a gyulai bajnoki futam rajtja előtt.

Két fő ismérve van a tereprali országos bajnokság gyulai futamának. Az egyik, hogy általában nagy hőségben zajlik a verseny, a másik pedig a város szívében felállított szervizpark, amely nem csupán a nézők szíve csücske, hanem a versenyzőké is.

A Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős is készül Gyulára - méghozzá két autóval. A pilóta egyelőre nem tudja, melyik mellett dönt. Álomszerű állapot egy autóversenyző számára.  „Elképesztő munkát végzett a csapat, gyakorlatilag két műszakban dolgoztak a fiúk, így elkészült a Nissan - amelyben új a motor, a futómű, a gátlók, sőt minden egyes csavar is -, és elkészült a BMW is, amelyet rommá törtünk az előző versenyen. Utóbbin inkább optikailag kellett dolgozni, technikailag nem volt nagy baja, pedig az a fa elég keményen nekünk jött. Eredetileg úgy volt, hogy valaki bérbe veszi a Nissant, végül nem így történt, úgyhogy mindkét autót elvisszük Gyulára, mindkettőt teszteljük a verseny előtt, aztán eldöntjük, melyikkel indulunk” - mosolygott Lónyai Pál, aki azt is elárulta, hogy szereti a gyulai murvás, földes pályákat, mert jól passzolnak a vezetési stílusához.

Nehéz versenyre számít, hiszen a mezőny nagyon sűrű, nemcsak a hazai élvonal képviselteti magát, hanem a hírek szerint a környező országokból is érkeznek vetélytársak. Más kérdés, hogy Lónyai ellenfelek nélkül is képes arra, hogy izgalmassá tegye saját életét. "Nagy kalandjaink voltak már Gyulán: kétszer összetörtük magunkat és a kocsit, de amikor sikerült befejezni a versenyt - amely mindig különleges, sohasem szürkül bele a többibe -, akkor jó eredményt értünk el. Másrészt itt mindig sok a néző, most is arra számítok, hogy sokan buzdítanak minket a pályák szélén. Bár minden versenyen az a célunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, ehhez társul most, hogy szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a spanyol világkupa futamra, amelyen tavaly hatalmasat küzdöttünk" - mondta Lónyai, majd a kérdésre, hogy a múltkori törésteszt vajon benne maradt-e a fejében, vajon lassítja-e, egészen meglepő választ adott.

Azt mondta, a BMW-vel korábban nem volt balesetük, egészen a legutóbbi ob-futamig, amelyen kiderült: hihetetlenül biztonságos az autó. Miután frontálisan nekiütköztek egy fának, s a kocsi eleje gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összetört, ők szinte sértetlenül (kisebb zúzódásokkal) szálltak ki belőle. Ez pedig önbizalmat adott Lónyainak, most már tudja, nem baj, ha feszegeti a határokat. Egyrészt mert ez a gyorsaság egyik kulcsa, másrészt mert most a BMW kiállta a töréspróbát, így nem kell sérüléstől tartania.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
Csapatunkat öltözteti: Helly Hansen
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, Májer Motorsport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére