Hírek

2014.07.21

A BMW porrá égett, de a csapat egyben maradt!

LP RacingHiába érte el eddig legjobb eredményét a spanyol világkupa futamon Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán, az eredmények alapján a világklasszisokkal teletűzdelt mezőnyben a 14. helyen teljesítették a szelektív szakaszokat, hatalmas fájdalommal ért számukra véget a Baja Aragon, a célba vezető úton egy szempillantás alatt porig égett a páros versenyautója.

 

"A 14. helyen teljesítettük ezt a roppant nehéz versenyt. Úgy gondolom, hogy nagyon jó eredmény született, de sajnos ennél több jót nem tudok mondani." - kezdte mély szomorúsággal visszaemlékezését Lónyai, akinek a Baja Aragon utolsó szakaszának céljában még minden oka megvolt az örömre, annak ellenére is, hogy nem indult jó a hétvége.  A pénteki prológon épp akkor szakadt jégeső a pályára, amikor Lónyai és Garamvölgyi beállt a rajtba. Emiatt már a bemelegítő szakaszon jókora hátrányba kerültek és szombaton az 58. helyről kezdhették meg a felzárkózást. A hosszú szakaszokon aztán egyre inkább elkapták a fonalat és falták az ellenfeleket, még a záró szakaszon is öt helyet tudtak javítani összetettbeli helyezésükön amivel a 14. helyen zárták volna a versenyt.

A fotocella és a szervizpark közötti autópálya szakaszon azonban minden autóversenyző legnagyobb rémálma vált valóra. "A cél és a szervizpark közötti 100 km-es etapon hamuvá égett a BMW. Az autópályán haladva egy jobb hátsó defektre lettünk figyelmesek, amikor kiszálltunk már lángokban állt az autó és kettő perc alatt porrá égett. Olyan lánggal égett, hogy meg sem lehetett közelíteni, ráfújtuk a poroltókat, vizet, mindent amit tudtunk, de néhány szempillantás alatt minden odalett."

Bár testileg mindketten sértetlenül vészelték át a balesetet, a szemük láttára megsemmisülő autó látványa azonban nagyon mély és fájó lelki sebeket okozott, de még az autó elvesztése sem törte az LP Racnig csapategységét sőt, csak még erősebbre kovácsolta. „Nyilván ez egy óriási veszteség és igazából még fel sem fogtuk mi történt velünk. Bár mindent megpróbáltunk, semmi esélyünk nem volt, hogy megakadályozzuk. Ezek a tények, amikkel már nem lehet mit kezdeni, azt azonban szeretném elmondani, hogy az autó ugyan megsemmisült, az emberek és a csapat azonban egyben maradt és már elkezdtünk megtervezni egy új autót, amibe a létező legújabb technológiákat fogjuk beépíteni. Ami azt illeti sok nagy pofont oszt ki az élet, nem az elsőt és talán nem is az utolsót, de azért ekkorát ritkán kap az ember. Mint a csapat tulajdonosa azt tudom mondani, hogy ez után sem adjuk fel a korábban kitűzött célokat, minden gond és nehézség ellenére el fogjuk érni azokat a célokat, melyeket közösen megálmodtunk!"

Kövessen minket online csatornáinkon: www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
Csapatunkat öltözteti: Helly Hansen
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, Májer Motorsport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére