Hírek

2013.05.26

A végsőkig küzdött Lónyai

Eseménydús, kalandos, helyenként élvezetes, de nem feltétlenül szerencsés hétvégén van túl a Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős, amely remekül kezdte a tereprali országos bajnokság második futamát (az első igazi, hosszú szelektív szakaszon remek tempót diktálva a negyedik helyen végzett), ám a tankolásnál történt egy kis malőr, ami a párosnak a versenyébe került.

"A hivatalos, tankolásra kijelölt kúton rossz minőségű benzint tankoltunk, ez gyakorlatilag tönkretette a motorunkat, amely a második szakaszon egyszerűen megállt. Teljes bizonytalanságban szereltünk, mert nem tudtuk, hogy javítható-e az autó, de végül is a fiúk rendbe hozták annyira, hogy forfaittal - vagyis időbüntetéssel - folytatni tudtuk a küzdelmet" - mondta Lónyai.

És számukra ez tényleg küzdelem volt a javából, hiszen a délutáni szelektív szakaszokon folyamatos előzgetésben voltak, amitől meg persze az elbukott jó helyezés ellenére jó kedvük kerekedett. Egy autóversenyző számára ugyanis az a legjobb érzés, ha jó ritmusban közlekedik a pályákon. Lónyaiék ráadásul addigra már túl voltak a bosszúságon, s elhatározták, amíg lehet (mert várható volt, hogy a motor azért nem fogja kibírni a versenyt), addig élvezik az autózást, addig állítgatják a futóművet, hiszen még mindig nem ismerik tökéletesen a BMW-t, amivel ez a harmadik versenyük.

"Négyet-ötöt előztünk minden szakaszon, és nagyon élveztük az autózást, annak ellenére, hogy tudtuk, az esélyt a jó helyezésre elbuktuk. De elhatároztuk, folyamatosan támadunk, legyen bárki is előttünk" - mondta az LP Racing színeiben induló Lónyai, ám a motor állapota nem tette lehetővé a látványos felzárkózást. A vasárnapi első szakaszon már gyanús kék füst keveredett a felszálló porba, ami semmiképpen sem nevezhető jó jelnek.

"Úgy egyeztünk meg, hogy addig megyünk, amíg a motor bírja, de mostanra teljesen elgyengült, folyt az olaj orrán-száján, már attól féltünk, hogy kigyullad, ezt megelőzendő inkább begurultunk a szervizparkba. De sebaj, előfordul az ilyesmi, megcsináljuk és a romániai versenyen újra tiszta erőből támadunk" - mondta Lónyai Pál, aki a kategóriában így is a harmadik helyet szerezte meg.

Az LP Racing kettes számú autójával Fekete Antal és Tóth György állandó és jó tempót diktálva a verseny végére felzárkózott az abszolút harmadik helyre és vezetett a kategóriája küzdelmeiben (pedig a Nissan köztudottan nem tartozik az erőgépek közé), amikor egy váratlan műszaki probléma miatt a páros elbukta a lehetőségét annak, hogy a dobogón pezsgőzzön. A részeredmények azonban mindenképpen biztatóak.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com
facebook.com/lpracinghu
facebook.com/BioextraSport
youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban parterünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Whistler Racing, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére