Hírek

2013.06.16

Csak előre néz

Lónyai Pál idei szezonja lassan kezd rémálomhoz hasonlítani, de azok közül is a legdurvábbakra. Eddig a technika ördöge nem akart leszállni a BMW-pilótáról, az országos bajnokság hétvégi, nagybányai futamán azonban olyasmi történt vele, ami nem túl gyakori a tereprali versenyeken.

„Az első, hosszú szakaszt még teljesítettük, és úgy tűnt, minden rendben lesz, az autó tökéletes állapotban volt, és nekem is feküdtek a pályák, ám akkor Nyeste Robi rosszul lett – emlékezett vissza Lónyai, aki ezúttal azért nem állandó navigátorával, Garamvölgyi Zoltánnal állt rajthoz a viadalon, mivel ő volt a futam főrendezője. – A szakaszon kétszer is meg kellett állnunk, mert felfordult a gyomra, de utána már ki sem bírt szállni, sőt, a végére elájult. A legnagyobb baj az volt, hogy az ominózus erdei szakaszon még bekötőutak sem voltak, úgyhogy negyven kilométert kellett még megtennem a végéig.”

A doktorok azonnal kezelésbe vették Nyeste Róbertet, kapott injekciót, infúziót – kiderült, hogy valószínűleg napszúrást kapott, az okozta a rosszullétét. A rutinos navigátornak természetesen eszében sem volt feladni a küzdelmet, elszánta magát arra, hogy vasárnap folytatják a versenyt, ám ez végül az egészségi állapota miatt nem volt ajánlott. Az LP Racing pilótája ezek után természetesen úgy döntött, az egészség a legfontosabb, így kiálltak a versenyből.

„Rajtunk kívül álló okok miatt nem volt esélyünk a jó szereplésre, de egyrészt a pechsorozat sem tarthat örökké, másrészt pedig szerencsére a követező versenyre nem kell sokat várni. A jövő héten Lengyelországban támadunk – ígérte Lónyai, aki mellé arra a futamra már visszaül jól megszokott navigátora, Garamvölgyi.

Jó hír a csapat számára, hogy remek hajrájának köszönhetően az abszolút harmadik helyre zárkózott fel a Fekete Antal, Tóth György páros, amely Lónyaiék tavalyi Nissanjával száguld. Feketéék a nap elején még a negyedik helyen álltak, de már rögtön az első szelektív szakaszon sikerült felkapaszkodniuk az ideiglenes dobogóra, és ha már így esett, ott is maradtak.

A világkupa-sorozatba kandidáló nagybányai versenyt a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg Fodor Imre előtt.

ROMANIAN BAJA, AZ OB 3. FUTAMA, NAGYBÁNYA Abszolút végeredmény: 1. Miroslav Zapletal, Maciej Marton (cseh, lengyel, Hummer Evo) 5:50:52,2. Fodor, Csató (Arrabona Rally Club, Toyota Hilux) 3:59 p h., 3. Fekete, Tóth Gy. (LP Racing, Nissan Pickup) 33:23 p h.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com
facebook.com/lpracinghu
facebook.com/BioextraSport
youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban parterünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Whistler Racing, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére