Hírek

2013.06.24

Jó úton járnak

A részidőkkel elégedett, a végeredménnyel nem -  viszont legalább úgy tűnik, véget ért a pechszéria. A Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős ugyanis megannyi technikai gond után a hét végén végre célba ért a lengyelországi Baja Carpathia nemzetközi tereprali versenyen.

"A legfontosabb, hogy jó úton járunk, hiszen jó néhány szakaszon autóztunk abszolút harmadik időt, s tapasztalatszerzés szempontjából is nagyon fontos volt ez a verseny - mondta Lónyai. - A pályák ugyanolyanok voltak, mint mindig, homokosak és nagyon nehezek, de ez sem jelentett volna gondot, ha a leghosszabb szakasz vége felé nem törik el a hátsó difink. Százhúsz kilométeres szelektív volt - tehát a végeredmény szempontjából mindenképp meghatározó -, és körülbelül harminc kilométerrel a vége előtt történt meg a baj. Azonnal elment a hátsó hajtásunk, úgyhogy inkább a szervizpark felé vettük az irányt."

Az LP Racing szerelői megoldották a problémát, ám a be nem fejezett szakasz miatt négy és fél órás büntetést kapott a páros, úgyhogy a jó végeredményre nem maradt esélye. Úgyhogy ettől kezdve csak arra hajtottak Lónyaiék, hogy a lehető legjobb részeredményeket érjék el (ez sikerült is), s hogy célba érjenek (ez is összejött). Igaz, egyszer-kétszer csak a jó szerencse tartotta őket az úton – no meg az, hogy a fekete BMW tényleg nagyon stabil -, de a terepralihoz szerencse is kell.

"Navigátor szempontból is nagyon nehéz és összetett verseny volt, de pont azt beszéltük az autóban, hogy akkor dolgozunk együtt a legjobban, amikor sűrűn jönnek a jelek az itinerben, és még egy kicsit pontatlanul is. Mert így én is arra kényszerülök, hogy fokozottan figyeljek. Az itiner egyébként jó néhányszor megtréfálta az egész mezőnyt, s ez eléggé veszélyes, amikor százhatvan kilométer per órás tempóról kell féktávot venni. Egy alkalommal korábban kellett volna befordulni, mint ahogy írták, máskor meg három-négyszáz méterrel később, ami bizonytalanná tette a versenyzőket. Ennek ellenére jól éreztük magunkat, sokat tanultunk, és megállapítottuk, ebben a mezőnyben is oda lehetett volna érni az első öt közé, ha nincs a büntetésünk" - mondta Garamvölgyi Zoltán.

A lengyel viadalt a korábbi síugró-világbajnok Adam Malysz nyerte meg, a magyarok közül a Fekete Antal, Tóth György páros a negyedik helyen ért célba.

Kövessen minket online csatornáinkon:
www.lp-racing.com, facebook.com/lpracinghu, facebook.com/BioextraSport , youtube.com/bioextra

Az LP Racing kiemelt partnere: Bioextra ZRt.
utazásban partnerünk: Sun&Fun
együttműködő partnereink: GarZone Racing, Morino Rent Kft, Fedima Tyres, Sparco, Music FM, Nemzeti Sport, rallysport.hu, tereprali.com, todoterreno.pt

← vissza a hírekhez ↑ ugrás az oldal tetejére